Uluslararası İlişkiler Şube Müdürlüğü
Genel Tanıtım
İletişim Bilgileri
Adres
Yüksekalan Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı No:20 07310 Muratpaşa/ANTALYA
Telefon
(0242) 249 54 14
Faks
(0242) 247 39 45
-
Birim Yöneticisi
()

Görev ve Sorumluluklar
b) Antalya’da ve Belediyemizde yapılan faaliyetlerin yabancı misyon temsilcilerine tanıtılması, yurt içinde ve yurt dışında düzenlenen çeşitli etkinliklerde sunulmasını teminen yazılı, görsel materyal geliştirilmesi ve temini,
c) Uluslararası kuruluş, kardeş kent ve diğer dünya kentlerinden gelecek misafirleri ağırlamak, gerekli programları yapmak, motivasyonlarını ve yetkililerle görüşmelerini sağlamak,
ç) Kardeş şehir uygulamaları ile farklı kültürlerin birbirlerini tanıması ve yakınlaşmasını temin etmek, halklar arasında kardeşlik duygusunu geliştirecek etkinlikler düzenlemek,
d) Belediyemize gelen ve gidecek olan her türlü yazılı ve sözlü tercüme-mütercimlik hizmetlerin yapılması,
e) Antalya’nın ve belediyemiz faaliyetlerinin tanıtımına katkı sağlamak üzere Türkçe ve yabancı dilde; CD, kitap, broşür, harita, afiş gibi görsel ve yabancı materyalleri hazırlamak, temin etmek ve bunları ilgili kişi ve kurumlara dağıtımını, sunumunu yapmak,
f) Uluslararası açık oturum, sempozyum, tören, şölen, festivallere katılmak, tertip etmek ve katkı sağlamak,
g) Antalya’yı ve ülkemizi tanıtmak amacıyla uluslar arası fuarlara katılmak,
ğ) Şehrimizdeki konsolosluk ve fahri konsolosluklarla ve yerleşik yabancı derneklerle işbirliği içinde olmak ve kültürel, sosyal faaliyetlere destek vermek,
h) Belediyemiz hizmetlerinin yerleşik yabancılara tanıtılması amacıyla belediyemiz web sitesinin ingilizce, almanca ve rusça dillerinde yayınlanmasını sağlamak,
ı) ABB personelinin yurtdışına çıkışlarının organize edilmesi, vize işlemleri ile görevlendirme ve yolluk işlemlerinin tamamlanmasını sağlamak,
i) Mevzuat kapsamında verilen diğer emirleri yerine getirmek.
j) Antalya kentinin ulusal ve uluslararası platformlarda görünürlüğünün ve temsilinin artırılması için ulusal ve uluslararası birliklere üye olmak ve aktif bir şekilde çalışmalarına katılmak.
Uluslararası İlişkiler Şube Müdürlüğü
Mevzuat
Mevzuata ulaşmak için tıklayınız
Uluslararası İlişkiler Şube Müdürlüğü
Başvuru Rehberi
Uluslararası İlişkiler Şube Müdürlüğü
İş süreçleri
Ağırlama Süreci İş Akış Şeması
Günübirlik Ağırlama Süreci İş Akış Şeması
Kardeş Şehir Süreci İş Akış Şeması
Tercüman Süreci İş Akış Şeması
Uluslararası İlişkiler Şube Müdürlüğü
Sıkça Sorulan Sorular
Uluslararası İlişkiler Şube Müdürlüğü - Broşürler
Uluslararası İlişkiler Şube Müdürlüğü
Kardeş Şehirler
Dünyada ilk olarak 1920’li yıllarda başlayan kardeş şehir uygulaması çıkış noktasında farklı kültürlerden insanların birbirini daha iyi tanıması ve anlaması amacını güderken, bugün bu kardeşlik toplumların kendi iradeleri ile sınırların ötesinde birbirini bulması noktasına gelmiştir. Bu girişimler sayesinde dünyanın dört bir yanından kentler ve belediyeler bir araya gelmiş ve vatandaşları arasında sıkı bağlar oluşmuştur. İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra kardeş şehir kavramı, halkların düşmanlıkların üstesinden gelmesi ve barışın sağlanması anlamında ayrı bir önem kazanmıştır.
Kardeş şehir uygulaması tüm sosyal sınıflar arasındaki kültürel alışveriş köprüsü ile insanları karşılıklı anlayışa teşvik etmektedir. Kardeş şehir etkinlikleri sayesinde diğer ülke ve bölge vatandaşlarının günlük hayatları derin bir şekilde tecrübe edilir, iletişim kurularak deneyimler paylaşılır ve eğitim, çevre, ekonomik kalkınma ve kültür gibi ortak ilgi alanlarında projeler geliştirilir.
Böylece sayısız vatandaşa farklı şehirlerden insanlarla tanışma fırsatı verilerek, uluslararası iletişim ve barış içinde bir arada yaşama katkıda bulunmaları sağlanır.
Uluslararası kardeş şehir uygulamalarının hedefleri milletlerarası iletişim ve anlayışı sağlamak, uluslararası gençlik değişim programları yürütmek, ekonomik kalkınma ve bilimsel alanlarda işbirliği yapmak ve kültür alışverişinde bulunmaktır.
Antalya uzun yıllardır kardeş şehir ilişkilerine büyük özen göstermektedir. Bu buluşmalar şehrimize kattığı zenginliklerden dolayı kentsel yaşamımızın önemli bir parçası haline gelmiştir.
Antalya şu anda 24 şehir ile işbirliği protokolü ve Kardeş şehir ilişkilerini sürdürmektedir.
Bunlar ;
Rostov-Na-Donu / RUSYA (1995)
Nürnberg / ALMANYA (1997)
Bat Yam / İSRAİL (1997)
Gazimağusa / KKTC (2000)
Kazan-Tataristan / RUSYA (2002)
Taldıkorgan / KAZAKİSTAN (2003)
Yalta / UKRAYNA (2008)
Malmö / İSVEÇ (2008)
Austin-Teksas / ABD (2008)
Mostar / BOSNA HERSEK (2011)
Haikou / ÇİN (2011)
Kunming / ÇİN (2012)
Jeonju / GÜNEY KORE (2013)
Omsk - Sibirya / RUSYA (2013)
Vladimir / RUSYA (2013)
Xining/ÇİN (2014)
Qingdao/ÇİN (2014)
Urumçi/ÇİN (2014)
Guangzhou Şehri Liwan Bölgesi / ÇİN (2015)
Suncheon / GÜNEY KORE (2016)
Miami / ABD (2017)
Sevilla / İSPANYA (2017)
Kotor / KARADAĞ (2018)
Hangzhou / ÇİN (2019)
Uluslararası İlişkiler Şube Müdürlüğü
Projeler
TUSENET ( Türkiye İsveç Belediye Ortaklık Ağları ) Projesi- Malmö Belediyesi ( İsveç ) www.malmo.se
- Muğla Belediyesi www.mugla.bel.tr
- Tarsus Belediyesi www.tarsus.bel.tr
IdA Intercooltour Projesi
IdA Intercooltour Projesi 3 yıllık Almanya, Türkiye ve Çek Cumhuriyeti’nin ortak olduğu meslek hayatına atılmakta zorluk yaşayan gençlerin değişimi aracılığıyla entegrasyonu amaçlayan ESF (Europaischer Sozialfonds für Deutschland)’nin Integration durch Austausch (Değişim Yoluyla Bütünleşme) hibe programı kapsamında bir Avrupa Birliği Gençlik değişimi projesidir. Avrupa Birliği Sosyal Fonu, Almanya Çalışma Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir.
Proje ortakları: Projenin Türkiye ayağında Antalya Büyükşehir Belediyesi ve WoW-Otel grubu ortak olarak yer almaktadır.
Proje süresi: 3 yıl (2009 – 2012)
Proje Hedef Kitlesi: Almanya’dan Antalya’ya her yıl 2 Grup(Gruplar 10 – 12 kişilik) gönderilecektir. Gruplar 18 – 25 yaş aralığında 10 yıllık temel eğitimini tamamlamış kişilerden oluşmaktadır.
Proje etkinlikleri: Antalya’ya gelecek olan gençler Almanya’da yapılan 3 günlük bir atölye çalışmaları ile belirlenmektedir. Bu süre içinde gençler uzman kişilerce analiz edilecek, analiz sonrasında 5 hafta süresince dil eğitimi, kültürlerarası eğitim, sosyal davranış ve güçlendirme eğitimi ve mesleki konularda bir hazırlık kursuna tabi tutulacaklardır.
Bu Gruplar projemizin ortağı olan WoW-Otel grubunun otelleri Topkapı ve Kremlin Palace’ın çeşitli departmanlarında (kat hizmetleri, ön büro, servis gibi) 8 hafta boyunca staj yapacaklardır. Gençlerin Türkiye de toplam kalış süresi 10 haftadır. Bu sürenin ilk ve son haftalarında gençlerin Türkiye’yi ve Türk Kültürünü yakından tanımalarına olanak sağlayacak çeşitli etkinliklerin yapılması ön görülmektedir.
Aynı zamanda gençlerin staj değişimleri sürecinde iletişim becerilerini artırmaya yönelik belediyemize bağlı ASMEK kurslarında haftada bir gün 8 saat üzerinden toplam 64 saat Türkçe kursu verilmesi planlanmıştır. 10 haftalık Türkiye’de gerçekleştirecekleri faaliyetleri sonrasında gençler, Almanya’da 2 hafta süresince iş başvuru yöntemleri, sunum teknikleri ve iş arama konularında eğitim alacaklardır.
Proje kapsamındaki ilk faaliyetlerimiz: Projenin ilk grubu için proje planında yer alan faaliyetlerle ilgili planlamaların gerçekleştirilebilmesi için (gençlerin özelliklerinin tespiti ve uygun departmanlara dağıtılması, konaklama yerlerinin tespiti ve gerekli hazırlıkların yapılması, kültür haftası etkinliklerinin belirlenmesi, Türkçe dil kursu takvim ve müfredatın hazırlanması vb.) 09 – 12 Mart 2010 tarihlerinde Alman ortağımız BFZ ve WOW Otel grubu yetkilileri ile bir araya gelinmiş ve 05 Nisan 2010 tarihi itibari ile Belediyemizin katkıları ile projenin Antalya faaliyetleri başarılı bir şekilde hayata geçirilmiştir.
Proje programında 2 grup için grup başına 10 hafta olmak üzere planlanan kültür haftası etkinlikleri, oryantasyon faaliyetleri, ASMEK bünyesinde Türk dili ve kültür kursları ile WOW Otel Grubundaki mesleki stajları başarıyla gerçekleştirilmiştir. 2010 yılı için proje hedef kitlesi için planlanan tüm faaliyetler başarı ile gerçekleştirilmiş, 22 – 25 Kasım 2010 tarihleri arasında Proje Ortaklar Toplantısı Almanya’nın Schweinfurt kentinde gerçekleştirilmiştir. Oturumlarda projenin başlangıcından itibaren gidiş-hatı değerlendirilmiş. 2011 yılı için gerekli planlamalar yapılmıştır. Antalya Büyükşehir Belediyesi bölgedeki Proje Ana Partneridir.
Uluslararası İlişkiler Şube Müdürlüğü
Faydalı Linkler
- Birleşmiş Milletler www.un.org.tr- Avrupa Birliği www.europa.eu
- Merkezi Finans ve ihale Birimi www.mfib.gov.tr
- Ulusal Ajans www.ua.gov.tr
- Antalya Valiliği Avrupa Birliği Projeleri Koordinasyon Merkezi www.ceupa.gov.tr
- Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Birimi http://uluslararasi.akdeniz.edu.tr/tr
- Antalya Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi http://www.atso.org.tr/icerik/3/77/antalya-ab-bilgi-merkezi-.html
KAMU KURUMLARI WEB ADRESİ
- Avrupa Kom. Türkiye Delegasyonu http://www.deltur.cec.eu.int
- Avrupa Birliği Genel Sekreterliği http://www.abgs.gov.tr
- DIşişleri Bakanlığı http://www.mfa.gov.tr
- Başbakanlık http://www.basbakanlik.gov.tr
- Devlet Planlama Teşkilatı http://www.dpt.gov.tr/abigm
- Dış Ticaret Müsteşarlığı http://www.dtm.gov.tr/ab/Ab.htm
- Adalet Bakanlığı http://www.abgm.adalet.gov.tr
- Merkez Bankası http://www.tcmb.gov.tr
- Hazine Müsteşarlığı http://www.hazine.gov.tr
- Gümrük Müsteşarlığı http://www.gumruk.gov.tr
- Ulusal Ajans (AB Eğit/Genç. Pr.Merk.) http://www.ua.gov.tr
- TÜBITAK (6. Çerçeve Programı) http://www.fp6.org.tr/web/index.htm
- Basın Yayın Enform. Gen. Müd. http://www.byegm.gov.tr
- Devlet Istatistik Enstitüsü http://www.die.gov.tr
- TÜRKAK http://www.tse.gov.tr
- Rekabet Kurumu http://http://www.rekabet.gov.tr
- KOSGEB http://www.kosgeb.org.tr
- KOSGEB ABM http://www.kobinet.org.tr/kosgebabm
- IŞKUR http://www.iskurabprojesi.org
- Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı http://www.baka.org.tr
SIVIL TOPLUM KURULUŞLARI
- Antalya Gönüllüleri Derneği http://www.antalyagonulluleri.org.tr
- AB Iletişim Projesi http://www.abinfoturk.net
- AB Iletişim Grubu http://www.abig.org.tr
- Sivil Toplum Geliştirme Programı http://www.stgp.org
- Iktisadi Kalkınma VakfI http://www.ikv.org.tr
- Izmir Ticaret OdasI (IZTO-AB) http://www.izto.org.tr/IZTO/TC/Web+Servisler/E-Inkubator/Uzman+Kosesi/ab/
- TOBB http://www.abm.tobb.org.tr
- TÜSIAD http://www.tusiad.org
- TESEV http://www.tesev.org.tr
- TURKAB http://www.turk-ab.org
- TZOB http://www.tzob.org.tr
- TMMOB, ZMO http://www.tmmobzmo.org.tr
ÜNİVERSİTELER
- ATAUM http://ataum.ankara.edu.tr
- ODTÜ http://abofisi.metu.edu.tr
- MARMARA ÜNİV. AB ENSTİTÜSÜ http://avrupa.marmara.edu.tr
- BİLKENT ÜNİV.AB DÖK.MERK. http://library.bilkent.edu.tr/edc/edcilksayfaTR.htm
- BİLGİ ÜNİV. AB DÖK. MERK. http://library.bilgi.edu.tr/screens/edc.html
- ÇUKUROVA ÜNİV. AB DÖK.MERK. http://cuedc.cu.edu.tr
- ANAD.Ü. AB ARŞ.UYG.DÖK.MERK. http://www.adom.anadolu.edu.tr
AB BİLGİ MERKEZLERİ
- AB BİLGİ BÜROLARI http://www.deltur.cec.eu.int/b-buro.html
- AB DÖKÜMANTASYON MERKEZLERİ http://www.deltur.cec.eu.int/b-dokumantas.html
- TÜRKİYE AVRUPA TAKIMI http://www.deltur.cec.eu.int/ab-team.html
- AB TÜRKIYE BÖLGESEL BİLGİ AĞI http://www.deltur.cec.eu.int/b-agi.html
DIĞER
- Merkezi Finansman ve İhale Birimi http://www.cfcu.gov.tr
- AB Is Geliştirme Merkezleri www.abigem.org
- TURBO http://www.turboppp.org
- KALDER http://www.quality-turkey.org
- TUSMES http://www.tusmes.com
- Avrupa Postası http://www.avrupapostasi.org
- Bölgesel Çevre Merkezi ( REC) http://www.rec.org.tr
- Yenilikçilik Aktarım Merkezleri (IRC) http://www.fisaum.org.tr
- BELGE-NET http://www.belgenet.com/arsiv/ab/ab.html
- AB Mektubu http://eu.ibsresearch.com/default.asp
BÜLTEN / GAZETE
- Resmi Gazete http://rega.basbakanlik.gov.tr
- Güncel Hb. http://www.deltur.cec.eu.int/default.asp?lang=0&pId=6&fId=3&prnId=3&hnd=1&ord=2&docId=410&fop=0
- EU-Turkey News Network http://www.abhaber.com
- AB Resmi Yayınları http://www.deltur.cec.eu.int/ab-mevzuat.html
- TÜSIAD Brksl http://www.euturkey.org.tr/abportal/category.asp?TreeID=927&VisitID={8CBB68EA-8ABA-4EF3-846D-AC4BF2F1C324}&Time=5739
- IKV http://www.ikv.org.tr
- DÜNYA Gazetesi (AB) http://www.dunyagazetesi.com.tr
- NTVMSNBC (AB) http://www.ntvmsnbc.com/news/AB_front.asp